Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés az összes tartalomban

Zengői töltött rostélyos, erdei gombás mártással

A kockára vágott szalonna zsírját kisütöm, megpirítom rajta az egyik fej finomra aprított hagymát és fokhagymát. A csíkokra vágott zöldpaprikát rádobom és üvegesre párolom. Ezután a megtisztított, lehártyázott, apróra vágott ... tovább

Velőstáska

Kb 30 dkg lisztből készítsünk gyúrt tésztát. A borjúvelőt áztassuk hideg vízbe, majd hártyázzuk le. Citromos, sós vízben, abáljuk 3 percig, majd lecsepegtetve, vagdaljuk finomra. Az olajon pároljuk meg az apróra vágott ... tovább

Vasárnapi marhahúsleves

A ritkacsontot forrázzuk le, majd 5 l friss, hideg vízben tegyük fel főni. Ha felforrt a lé, dobjuk bele a húsokat, a forró víz összerántja a rostokat és szaftosabb, jobb ízű lesz a hús. Ha ízesebb levest szeretnénk, alaplével ... tovább

Csontvelő pirítóssal

A velőscsont két végét sóba mártjuk és negyed órát pihentetjük. Fazékba tesszük és leöntjük, annyi alaplével, hogy ellepje. Majd csendes forralással 20-25 percig főzzük. A kenyeret felszeleteljük és mindkét oldalán ... tovább

Citromos sült bárányvelő

a bárány agyvelőt hideg vízbe tesszük és 10 perc állás után a hártyáit eltávolítjuk. Egy citromhéját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A bárányvelőre öntjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. A vizet sózzuk, ... tovább

Veseropogós

A gondosan megtisztított, kimosott vesét vékony szeletekre vágjuk, majd a szalonna kisütött zsírján pár percig pirítjuk. Közben a szikkadt zsemléket tejben megáztatjuk. Majd jól kicsavarva, a fűszerekkel, a tojások sárgájával, a ... tovább

Marha steak house módra

Az érlelt vesepecsenyéből vágjunk négy, kétujjnyi vastag szeletet, tenyerünkkel gyengéden nyomkodjuk meg. Közben a sütőt melegítsük elő 220 fokra. Egy sütőálló serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, a sózott, borsozott hús ... tovább

Velővel töltött sertésborda

A kicsontozott karajt lehártyázzuk és duplán felszeleteljük, széthajtjuk, majd kiverjük. Két evőkanál olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd a kockára vágott velőt rádobva összesütjük, közben ízesítjük ... tovább

Velős pirítós

A felhevített zsíron megpároljuk, a finomra vágott hagymát és a zöldpaprikát, majd hozzákeverjük a felkockázott paradicsomot és a fűszereket. Zsírjára sütjük és mindig, csak kevés vizet hozzáöntve, pépesre főzzük. Ismét ... tovább

Sertésborda erdőkerülő módjára

A hártyáitól megtisztított karajt felszeleteljük és kiverjük. Sózva, borsozva a felhevített zsiradékban pirosra sütjük, majd melegen tartva félretesszük. A sütőzsiradékban a félfőre vágott hagymát megpároljuk, majd ... tovább